Charlie Rich

I got loaded last night
on a bottle of gin
And I had a fight
with my best girlfriend
But when I´m drinking
I am nobody´s friend

29/4 Allt är klart. Redan.

Klockan är kvart i ett, vad händer nu då? Jag har ju redan gjort hela listan med dagens "punkter".

Ska jag sortera bort mina kläder som jag aldrig använder? Ge bort dom till Myrorna. Det skulle kunna vara en grej jag kan sysselsätta mig med.... men risken finns att 3/4 försvinner. Känns inte lika kul när jag inte kan köpa nya.

Jag har städat trapphuset. Det gick fort. Trodde det skulle ta längre tid...
Hade jag haft en kamera hade den här bloggen blivit mycket mer intressant. Då hade jag kunnat lägga in bilder på Stina & Ebba. På min frukost. På den svarta klänningen jag köpt. På mitt nystädade kök. Men så är inte fallet. Tills vidare får ni nöja er med ord. Bokstäver. Siffror.

Jahopp... kanske går & lägger mig en timme?


27/4 En heldag med kakor

Fan. Vad illa jag mår. Efter tårta till frukost, bullar till lunch & kakor till mellanmål kändes det inte mer än rätt att äta pizza till middag. Så jäkla fel man kan ha. Har nog aldrig kännt mig såhär obehagligt mätt nångång. Bullar kan jag med, men pizza är inte min grej. Kanske lika bra det... jag saknade till ocg med min gröt idag.


Ni kanske undrar vad som ligger bakom denna monster-momsning, det kan jag berätta. Min käraste syster & underbara brorson fyller år idag, 28 år respektive "hela handen". Det är värt att fira.

Igår blev det också någonslags firande? Först utbjuden på middag av min snälla vän Ida (tack, det va supertrevligt). Sen någon slags fest hos mina kära vänner Nadja & Eric. Singstar & viiné. Vilken kombo. Men när jägern kom fram blev det något patetiskt... haha
Någon utgång blev det i vilket fall inte. Det blev soffmys & många skratt, sådär som det brukar bli när "familjen" har party.´It´s all family you know... 

Tack för en superkväll. Och grattis till Hjalle som fyllde år igår. Hipp hipp!

Kram




25/4 Tjatmoster

NÄ, jag har typ inte en cruch på honom... eller okej då.

Favoritbloggen. Min i alla fall.

25/4 Fox Mulder

Arkiv X. Kommer ni ihåg det här avsnittet med tre inavlade bröder som grävde ner spädbarn på en åker & hade en äcklig mamma i en kista(?) hemma i sitt hus? Jag kommer bara ihåg att jag inte vågade titta på det. Men det skulle jag vilja göra nu.

David Duchovney - inte en så dålig skådis som man kan tro. Nästan det motsatta.

Whatever,
 

25/4 Maybe baby

Ibland när jag känner mig lite blå så brukar jag lyssna på Brainstorm. Ni vet, det här bandet från Latvia.
Inte bara är sångaren obeskrivligt udda utan dom har även några av dom mest fantastiska sångtexterna.

Eller vad tror ni om dom här textraderna ur låten "Maybe"?

"And you say...
My dreams, My head
My sex, My bed
And it's my Corona with lime

And then I say ..
Maybe we could divide it in two
Maybe my animals live in Your Zoo
"

Kolla in här. Om inte för låten så för sångaren... kan man bli annat än glad?






 

25/4 Diabetes & lyxhus

Jag sitter på en stol som är bland de vingligaste hag upplevt. Snart rammlar jag i backen.

Igår hade jag väldigt svårt att somna, det är väldigt ovanligt för mig, Kanske just vetskapen om att jag skulle upp om sex timmar stressade mig något...? Men jag har sovit i alla fall, Men jag vet inte hur länge.

Min dröm inatt svarade i alla fall på varför jag hade så svårt att somna igår... jag hade diabetes och låg på ett sjukhus någonstans i en väl avlägsen öststat. Tjejen bredvid mig hade anorexia och i ett annat rum spelade dom in "du är vad du äter". Min diabetes var orsaken till mina sömnproblem och dom gav mig tonvis med mediciner, men anorexia tjejen fick bara äpplen... jag rymmde i alla fall och blev jagad genom sjukhustunnlarna av läkare och ett tv-team... jag tror inte jag kom in i någon vidare REM-sömn inat.

Sen har jag en fundering. Om Extream Home Makeover. Hur har familjerna råd att värma upp & underhålla sina nya monsterhus när dom förut inte ens hade råd med att laga taket eller fixa rinnande vatten? Får dom en summa pengar till underhåll eller är det så att när hissen i det nya slottet går sönder, då är det bara att gilla läget? Eller när polen ska rengöras, då får dom köpa in den hjälpen själva?

Det här vill jag ha svar på. Hjälp mig,






25/4 Sånnt jag tycker är fint.



Skulle passa bra i mitt ominimalistiska hem.

18/4 Ja tack till Kronan

kronan
Den här blir min så fort jag har hittat 4290:- Fort va det gjort, Inte?


Drömcykeln. Den är ju rosa. I värsta fall får jag väll köpa en gammcykel & lite målarfärg.

18/4 Intervjuv om mig av mig till dig

Vem skulle du aldrig ta med dig till en öde ö?
- Fabio. Han har nog totalt ohändig och jag blir irriterad bara av att titta på honom. Han får stanna hemma.

Vem får följa med då?
- Nån som är rolig, ingen knällig människa. Det skulle bli en totalkrock. Det är min grej att klaga. Har aldrig stått ut med människor som är för lik mig som person.

Vad tror du det säger om dig?
- En hel del. Hjälp. haha

2 saker du får ta med dig till den här ön.
- Plattången och fotriktiga skor.

Seriöst?
- Nej, det finns ju knappast el där. Men annars skulle plattången med, Nu får det bli en kniv. Eller nått annat klyschigt.

Om du får göra en drömresa då, Vart skulle den gå?
- Varken till Thiland eller Karibien. Har alltid velat åka den Transirbiriska järnvägen. Rakt genom Ryssland. I ett tåg. Moska - Vladivostock.

Med vem?
- Men blää så svårt. James Franco. För att hans farmor är Svensk. Eller kanske var? Jag kan lära honom Svenska på tåget. Ett life mission.

På tal om det mission, mormonkyrkan är inte det lite din grej?
- Alltså, jag har ju alltid farsinerats av sekter, Det är nånting som tilltalar mig. Månggifte. Det är konstiga grejer... Men den här domedagssekten i Ryssland är ju riktigt crazy. Där skulle jag vilja spendera ett dygn eller två.

Men du håller dig till dom bibliska sekterna?
- Ja, det finns ju så många annars. Och det här med utomjordingar har aldrig någonsin intresserat mig.

Skulle du kalla dig själv kristen?
- Nej, jag kräver bevis. Konkreta bevis. Sånna finns inte. Det är bara ord man ska tro på. Jag fixar inte det. Men det är ju bara jag, Andra får tro vad dom vill.

Men du har ju sjungit i kyrkokör...
- So?

Drömyrke?
- Butiksägare.

Såpass, och sälja vadå?
- Y-stolar, teakapor och ryamattor.

Allting som du vill ha just nu alltså?
- Precis. Jag vill sälja allt sånnt som jag själv vill ha hemma hos mig, Men det skulle aldrig gå runt, all min lön skulle bli möbler. Y-stolarna är inga billiga saker...

Två möbler du vill ta med till en öde ö?
-  En gul svanenfåtölj och en Polka tekopp från Arabia. Den gör mig glad. Kan även tänka mig ett rosa SMEG-kylskåp fyllt med bubbelvatten.

Färgglada saker.
- Jag är inte så minimalistiskt lagd.

Favoritfärger just nu?
- Orange, tomatrött och gult.

Vilken färg vill du att träden och sanden ska ha på din öde ö?
- Nu blev det lite tjatigt. Normala palmer och vit sand duger alldeles utmärkt.



//Maja

 

18/4 Hero

Nä, jag menar inte schlagerlåten. Jag tycker att den är alldeles förskräckligt dålig. BWO´s låt var bäst, men vem (å vem!?) kan rösta på en kille i skinnbyxor? Jag känner då ingen...

Sitter på jobbet. Det är lugnt och jag väntar på att mitt te ska bli så pass svalt att jag kan dricka det, Varför kokas alltid vattnet på sexan? Fruktte. No green shit. Jag som alltid förespråkat grönt te, eller möjligen rött har fastnat i "amatör-te" landet. Jag är ett barn, som dricker jordgubbste. Hemska tanke. Berätta aldrig det här för någon.

På tal om nått helt annat. Sommarskor. Det är läge för det nu va?
Jag återkommer med bilder på favvoskorna.

Ciao så länge.




16/4

Tänkte bara lugna E lite med att berätta att dom mår bra. Jag tror det blev kejsarsnitt för att det tog så lång tid och Ebba blev lite stressad. Men det gick fint. Syster är ju en tuffing och D fick dricka saft och läsa lustgas instruktionen hundra gånger. Men bra gick det och ut kom hon. Den där lilla tjejen med massor av mörkt hår (lite kinesutseénde). Hur coolt som helst.

Kram

15/4 BB besök

Idag har jag hälsat på Ebba. Hon luktade bebis, hade massor av mörkt hår och små öron.
Hon va hur snäll som helst och sov mest hela tiden, och när hon gjorde ljud så lät hon som en kattunge.

Söta söta tjejen.

Hennes föräldrar såg oförskämt snygga och pigga ut. Det va nog bara stinas lockiga hår som tydde på att nånting som va jobbigt hände igår. Men vilken grej. En Ebba. Bara sådär...

Såg bilder från kejsarsnittet och det va farcinerande äckligt, navelsträngen är ingen gullig uppfinning.

Men så fin. Men så söt. Underbart.

14/4 Ebbas dag!

Nu är hon äntligen här. Efter min systers fantastiska jobb (& Davids såklart), så finns hon på riktigt lixom. 3700 gr lätt och med massor av mörkt hår(!).

Jag har verkligen en fantastisk syster.



Lilla Ebba. Kärlek.

13/2 Söndag

Efter tre koppar te har jag fått tillbaka värmen i kroppen, jag vet inte vad det är för fel, men jag fryser så mycket. Knappast feber heller, för det har jag bara var sjätte år ungefär.

Jag har just slutat gråta över en familj som hittat varandra. Jag är så fånig. Adoptivbarn hittar sin mamma. Vackert. Och jag gråter värre än ett barn. Jag ska inte titta på sånnt där, det är för jobbigt. Jag har en klump i magen som tillslut blir massor av tårar. Men det slutar ju lyckligt. Varje gång. (gud vet vad jag skulle göra annars?)

Snart åker jag till kroksjön. Dom flesta i familjen ska dit och det brukar bli väldigt trevligt.

Lycklig söndag.


12/4 Lördag

Vad ska man göra idag?
Bättre väder än på längre. Men frukost först. Staden sen kanske? Det är ju inte direkt så att jag har hälsat på där förut. Eller? Senast igår. Om jag minns rätt.

Kan hända att jag åker ut till skogen. Men nu måste jag duscha. Stänga av datorn och kanske städa lite?

10/4 Torsdag

Idag va tanken att hon skulle dyka upp. Det obligatoriska samtalet: "hurra, jag har blvit moster". Men så är inte fallet. Min syster är ett alldeles för trevligt bo. Uppenbarligen. Men du är bra efterlängtad, så det gör ingenting om du bestämmer dig för att lämna tryggheten & hälsa på oss i helgen.

Tv-Per, kocken, han lagar grillspätt med fisk & sånnt. Jag blir så sjukt hungrig. Det är annat än gröt... jävla gröt. Klibbigt & äckligt. (va det inte så tjorven sa?) Jag vill också ha pilgrimsmusslor & räkor.

Annars då? Här händer inte många grejer. Imorgon ska jag promenixa till syster. Det känns bra att ha ett mål att vakna upp till. Mina dagar har annars en tendens att bli så destruktiva. Med Ally Mcbeal, hon har träffat Larry nu. Underbara tider. Ni förstod väll att jag skämtade i meningen före? Destruktiv? Yeah right.

Possitivitet possitivitet - ett nyckelord.

7/4 Dålig såpa

Kom just hem efter en lunchdejt på stan med syster. Eller för mig var det frukost. Men whatever. Trevligt var det iaf & ingen bebis än, 3 dagar kvar till BF. (Så mycket humor i förkortningar, jag har verkligen blivit insatt i barnvagnsmodeller, Konstiga BM & förvärkar.)

Borde ta tag i någon form av städning av lägenheten. Kanske diska ljuslyktor eller färgsortera mina böcker. På teven visas Sveriges sämsta såpopera & i datorn spelas musik på låg ljudnivå.

3/4 Peace Of Cake

Idag har jag & syster nog bakat dom fulaste kakorna någonsin. Jag tänker inte ens förklara hur våra syltgrottor såg ut eller hur sjukt obehagliga våra "dammsugare" blev...

Har typ träningsvärk av allt skratt. "Less is more" var inte mitt motto idag.

Ska försöka fixa en bild på eländet...

2/4

Det va inget aprilskämt Nadja. Jag skriver ju igen. Men jag orkar inte skriva nått intressant eller nytt.
Tjata om vädret känns väldigt 60 +. Så jag hoppar det också. Trotts att det finns en hel del att skriva om dimman utanför...

God kväll.

1/4 Vårtider

Nu ska det bli ändring på den här sidan. Med en dator i lägenheten så kan inte ens jag komma på någon ursäkt till att aldrig uppdatera. Det är vår nu. 11 grader varmt. Det är konstigt hur mycket lite fint väder kan göra. Allt blir så mycket enklare. Vårkänslor, var det så det kallades?

Min lägenhet är en bastu utan syre. Men min obehagliga gammla granne sitter just utanför mitt fönster, jag kan med andra ord inte öppna det med risk för att jag skrämmer ihjäl henne. (det får därimot gärna någon annan göra, men jag vill inte vara direkt inblandad).

Jag öppnar fönstret i vardagsrummet så länge...

/M



RSS 2.0